biografie

Mauro
Geboren te Brazilie in Rio de Janeiro. Mauro studeerde af aan het Conservatório de Mùsica Lorenzo Fernandez, Rio de Janeiro. Na zijn studie is hij gaan werken in het Theatro Municipal te Rio. Mauro heeft daar gezongen in het koor en opgetreden als solist in verschillende opera’s Les Pecheurs de Perles van Bizet, Il Barbiere di Siviglia, L’italiana in Algeri, La Cenerentola van Rossini. Sinds 2000 woont hij in Amsterdam, om in Europa zijn zangcarrière verder uit te bouwen. Stembegeleiding tenore Raul Giménez, soprano Linda Mirabal. Accademia Rossiniana met Maestro Alberto Zedda, Pesaro (geboorteplaats van Rossini) Italy. Mauro heeft verschillende solo uitvoeringen gegeven onder andere in het Concertgebouw en de Beurs van Berlage te Amsterdam. In 2007 heeft Mauro zijn eerste eigen concert gegeven in het Bethanienklooster te Amsterdam. Zijn meest recente uitvoeringen waren tijdens het Rossini festival te Bad-Wildbad in Duitsland. Hij is gespecialiseerd in belcanto opera’s van Bellini, Donizetti en met een grote voorliefde voor Rossini

Biography

Born in Brazil (Rio de janeiro) he studied at the Conservatorio de Musica Lourenco Fernandes (RJ). Shortly after his studies he integrated the Artistic Corp of Theatro Municipal do Rio de Janeiro, as well as chorist and soloist in several productions.
Since 2000 he lives in Amsterdam for the development os his career in Europe.
He has the supervision of the tenor Raul Gimenez (Barcelona) and the soprano Linda Mirabal (Madrid) for the development of syle and vocal technique.
He participated in festivals as Accademia Rossiniana (Pesaro-Italy) with the conductor Albrto Zedda's direction and at the Rossini Opera Festival in Bad-WildBad (Germany).
He sang in several places among others in Concertgebouw, Beur van Berlage (Amsterdam).
Mauro is specialized in belcanto operas specially in works of the composer Gioacchino Rossini.